Október 20-án gasztronómiai rendezvény sorozat veszi kezdetét a Kanizsa Centrumban. A már sokak által ismert és kedvelt Torta- és Fánkfesztivál sikerein felbuzdulva a szervezők kibővítették a gasztro-palettát a Pogácsa és Stangli Mulatsággal, a Kalács Varázs, Luca Nappal. A program részleteiről csütörtökön sajtótájékoztató keretében számoltak be az ötletgazdák.

Milassin Tamás, a rendezvényeknek otthont adó Kanizsa Centrum Bevásárlóközpont marketing vezetője elmondta: az elmúlt években az élettudatosság, a kultúra és a kötetlen hangulat jegyében több olyan fesztivált szerveztek, melyek látogatottsága kimagasló volt. 10000-15000 ezren látogatták meg a Tortafesztivált, a Fánkfesztivált. A számok önmagukért beszélnek: ebből látszik, hogy az embereknek igényük van olyan jellegű rendezvényekre, mik „szem-szájnak” ingerei. Így az első alkalommal megrendezésre kerülő Pogácsa és Stangli Mulatságra is, melyet október 20-án tartanak meg a bevásárlóközpontban, hagyományteremtő szándékkal. A bő egy hét múlva kezdődő Pogácsa és Stangli Mulatságra még legkésőbb szerdáig, azaz október 17-ig várják a nevezőket a rendezvény helyszínén.
A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház társzervezésében zajló programokra –mint az intézmény igazgatója, a Fánkfesztivál megálmodója, Kámánné Szép Terézia kihangsúlyozta – folyamatosan lehet jelentkezni: cégeknek, családi- baráti társaságoknak egyaránt, egyénileg vagy csapatban, több kategóriában, az édestől a reform ízeken át. A rendezvényekre kész pogácsákat, stanglikat várnak – ahogy a november 10-én, Pintér Szilvia cukrász ötlete alapján megtartandó Tortafesztiválra kész tortákat, süteményeket, a december 15-i Kalács Varázsra és a 2013. február 8-9-i Fánkfesztiválra szintén otthon, a nevezők vagy segítőik által elkészített, tálalható, kóstolható kalácsokat, fánkokat. Nevezési díj nincs a programok egyikére sem: a szervezési költségeket a 60 Forintos kóstolójegyek bevételéből fedezik, melynek 50%-át a nevezők visszakapják – emelte ki Milassin Tamás és Kámánné Szép Terézia. Az elkészített étkeket három tagú szakmai zsűri bírálja el: minden kategória dobogós helyezettjeit jutalomban részesítik. S hogy ne csak a test, hanem a lélek is jóllakjon, erről zenés-táncos színpadi produkciók, bemutatók, és minden korosztály érdeklődését megcélzó kísérő programok gondoskodnak. Azonban nemcsak az őszi-téli hónapokban várják az érdeklődőket a gasztro-rendezvényekre: a tervek szerint tavasszal salátafesztivállal, nyáron pedig szabadtéri bográcsfesztivállal örvendeztetik meg az embereket a szervezők.
Sz.Zs.


2012-10-12 08:40:00

forrás:http://www.kanizsaujsag.hu/