Nagykanizsa - Nagykanizsa térsége csak együttműködésben tapasztalhatja meg a gazdasági fejlődést - jelentette ki az MTI-nek Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP), aki a zalai 3. számú választókerületben a legtöbb szavazatot gyűjtötte be a vasárnapi országgyűlési választáson.
 
A voksok 98,59 százalékának feldolgozása alapján a jelenlegi nagykanizsai országgyűlési képviselő és polgármester a szavazatok 39,88 százalékát kapta meg a választóktól. Mögötte a Jobbik jelöltje 27,44 százalékos, a harmadik helyen a baloldali összefogás képviselője 25,83 százalékos szavazati arányt ért el.

Cseresnyés Péter kifejtette: sikerének egyik oka, hogy a kormány nagyon jól végezte a munkáját, ami kivívta a társadalom többségének elismerését, a másik oka pedig a Nagykanizsán és környékén elért eredmények.

Hozzátette, az önkormányzati választásig hátralévő hónapokban azt a munkát szeretné folytatni, amit elkezdett, vagyis Nagykanizsa térségi központi szerepének, gazdasági fejlődésének erősítését, a környékbeli települések vezetőivel közösen munkálkodva.